Fahrenheit

Årets mest nyskapende spill viser oss hvordan det interaktive mediet kan brukes når man tenker litt utenom det vanlige. Les hvorfor Fahrenheit er obligatorisk!

Publisert
Sist oppdatert

Vi spilljournalister snakker ofte mye sammen om modenhet i spill, om hvordan mediet begynner å berøre voksen tematikk og beskriver seriøse hendelser. Men la oss være ærlige, når vi snakker om voksne spill mener vi som oftest blodige affærer som GTA, med mengder av vold og banning. Og slike spill frister gjerne kvisete tenåringer like mye som oss seriøse spillere.

Rørende

Men Fahrenheit er et ekte voksenspill. Et spill som involverer oss i et nett av følelser, som krever hjerneceller for å komme videre, og som ikke behøver å være spekulativ for å fenge oppmerksomheten vår. Når karakterene i Fahrenheit snakker om seriøse temaer, snakker de om tidligere forhold, homoseksualitet, jobb og lånte penger – de snakker ikke om hvor mange mennesker de har drept. Og det er dette som knytter oss til spillets helter mer enn vi har noensinne gjort i noe annet spill.

Fahrenheit gjør at vi bryr oss, at vi blir emosjonelt tilknyttet digitale bilder på skjermen. Er ikke det litt rart? Ikke når vi blir fremstilt en så dyp og spennende historie, som er fortalt på en så interessant måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer