FAKK 2 – det beste actionspillet på lenge

Heavy Metal: FAKK 2 er i utgangspunktet bare et tredjepersons-actionspill. Dette er inntrykket du kan få ved å bare se på noen skjermbilder eller esken. Men ta deg litt tid til å sette deg inn i historien og universet rundt spillet, og du vil oppdage en sann perle av et dataspill.

Publisert

FAKK 2 har lenge vært gjenstand for opphetede diskusjoner blant spillkjennere, og det med god grunn. Teamet bak spillet har tidligere utviklet det ikke fullt så vellykkede spillet SiN, som hadde noen geniale ideer, men som samtidig var plaget av feil og ustabilitet.

Denne gangen satser Ritual Entertainment på Quake III-teknologien og en sterk bakgrunnshistorie. De som kjenner til det amerikanske tegneseriebladet Heavy Metal, og tegnefilmen Heavy Metal 2000, begynner kanskje å ane hva de kan vente seg av spillet. Det er nemlig dette universet FAKK 2 bygger på, og det betyr store doser syk humor, nakenhet og sære personligheter. Riktignok har utviklerne av spillet kuttet vekk nakenheten for å unngå klager fra foreldre som ikke skjønner at alle dataspill ikke nødvendigvis er beregnet for små barn.

Som spillets ansikt utad, har Ritual ansatt en viss Julie Strain – en tidligere nakenmodell og B-filmstjerne. Hovedpersonen i spillet (som tilfeldigvis også heter Julie) er modellert etter Julie Strain, og skuespillerinnen har også bidratt med sin stemme.

Handlingen foregår 30 år etter tegnefilmen, og tar oss til planeten Eden, hvor Julie og hennes folk lever fredelige og bekymringsløse liv. Plutselig sprekker idyllen, idet den onde halvguden Gith angriper planeten for å få tak i en viss gjenstand som vil gi ham makt over hele universet. Den eneste som står i veien er Julie, og det er ditt oppdrag å redde planeten fra Gith og hans soldater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer