Fantasipriser på minnekort

Minneprisene er ekstremt lave, men det gjelder å handle på rett sted.

Publisert
Sist oppdatert
Det blir aktuelt for mange å arkivere minnekortene etter én gangs bruk.


Det er slett ikke alle som har fått det med seg, men minneprisene - og da spesielt prisene på flash-minnekort til kameraer, MP3-spillere og andre gadgets, har rast den siste tiden. Prsfallet har vært på opp mot 75% siden sommeren 2007, i følge amerikanske PC World.

Samtidig øker kapasiteten. Samsung og Toshiba har annonsert SSDer med en kapasitet på 128 GB. Blir prisfallet like stort det neste halvåret som det foregående, kan det raskt gå mot slutten for harddisker i bærbare PCer.

1 GB til femtilappen

Fantasipriser på minnekort


For fotografen er det uansett hyggelig å merke seg at man kan få minnekort av typen SD med kapasitet på 1 GB (holder normalt til rundt 300-400 bilder med 10 megapiksler oppløsning) til rundt 50 kroner flere steder. Og da snakker vi om kvalitetskort fra produsenter som Sandisk og Lexar.

I følge prissammenligningstjenesten DinPris får du i skrivende stund 1 GB minnekort fra Sandisk til 52 kroner. Prisen når du leser dette finner du ved å klikke her.

Dermed er prisene blitt så lave at minnekortene for lengst er blitt billigere enn film, og gjør det dermed aktuelt for mange å arkivere minnekortene etter en gangs bruk. På den måten får minnekortene en tilsvarende funksjon som negativer hadde i den filmbaserte tidsalderen.

Samtidig velger mange å kjøpe kort med dobbel, firedobbel eller enda større kapasitet. Kort med lavere kapasitet enn 1 GB blir langt dyrere pr MB, og dermed er det ikke lenger noe stort poeng i å velge disse.

Pass på!

Det er imidlertid ikke alle utsalgssteder som ønsker å selge deg minnekort til dagsaktuell pris. På nett er det enkelt å sammenligne priser, men når du står i en fysisk butikk er det ofte verre.

I forbindelse med en forestående kameratest oppsøkte DinSide Data en av de store elektrokjedene for å kjøpe minnekort av typen xD. Flere av produktene manglet prismerking, blant annet et 1 GB-kort fra Sandisk. Etter å ha sjekket med ekspeditøren viste det seg at prisen var oppsiktsvekkende høy; 995 kroner. Et tilsvarende kort med samme ytelsestall fra konkurrenten Lexar kostet derimot bare 395 kroner. Utrolig nok viste det seg til slutt at samme kort med dobbel kapasitet var billigst, 372 kroner.

Prisen var imidlertid uansett alt for høy, sett i forhold til PCutstyr.no, som i følge DinPris hadde landets laveste pris på nøyaktig samme kort: 245 kroner. Fraktomkostninger og leveringstid kommer naturligvis i tillegg, og derfor ville det ikke lønnet seg for oss i dette tilfellet, med mindre vi skulle gjort større innkjøp.

Hadde vi derimot landet på 1 GB-kortet fra Sandisk og betalt 995 kroner, hadde situasjonen vært en helt annen. Samme kort selges i skrivende stund for 133 kroner hos Multicom, i følge DinPris, en prisdifferanse på hele 863 kroner...

Les også:
Her er harddiskens arvtaker

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer