Fantasipriser på minnekort

Minneprisene er ekstremt lave, men det gjelder å handle på rett sted.

Publisert
Sist oppdatert

Det er slett ikke alle som har fått det med seg, men minneprisene - og da spesielt prisene på flash-minnekort til kameraer, MP3-spillere og andre gadgets, har rast den siste tiden. Prsfallet har vært på opp mot 75% siden sommeren 2007, i følge amerikanske PC World.

Samtidig øker kapasiteten. Samsung og Toshiba har annonsert SSDer med en kapasitet på 128 GB. Blir prisfallet like stort det neste halvåret som det foregående, kan det raskt gå mot slutten for harddisker i bærbare PCer.

1 GB til femtilappen

For fotografen er det uansett hyggelig å merke seg at man kan få minnekort av typen SD med kapasitet på 1 GB (holder normalt til rundt 300-400 bilder med 10 megapiksler oppløsning) til rundt 50 kroner flere steder. Og da snakker vi om kvalitetskort fra produsenter som Sandisk og Lexar.

I følge prissammenligningstjenesten DinPris får du i skrivende stund 1 GB minnekort fra Sandisk til 52 kroner. Prisen når du leser dette finner du ved å klikke her.

Dermed er prisene blitt så lave at minnekortene for lengst er blitt billigere enn film, og gjør det dermed aktuelt for mange å arkivere minnekortene etter en gangs bruk. På den måten får minnekortene en tilsvarende funksjon som negativer hadde i den filmbaserte tidsalderen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer