Fantastisk nerdekunst

Dataverdenen hopper ut av skjermen.

Foto: RETROnoob/DeviantART
Foto: RETROnoob/DeviantART Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Derfor er det ekstra deilig å se moderne kunst som ikke er totalt uforståelig


Det er noe spesielt med de pikslete spillfigurene de aller fleste kjenner igjen. Gamle spill har etterhvert blitt en nostalgisk opplevelse. Selv om de nyeste spillene er artige, har bedre grafikk og lyd, er det noe spesielt med de gamle Super Mario eller Donkey Kong-spillene.

Kanskje har du brukt mangfoldige timer på å få Mario til å hoppe over tønner som en forbanna gorilla kaster ned på deg, eller små drager som skyter bobler med munnen. Det blir minner av sånt.

Nerdekunst

Derfor er det ekstra deilig å se moderne kunst som ikke er totalt uforståelig - vi snakker om kunst laget av personer som har brukt en del timer foran datamaskinen. Vi har plukket ut en rekke bilder av spillfigurer som våkner til live og hopper ut av skjermen, og brukergrensesnitt malt på vegger.

Vis oss dine feteste nerdebilder i debattfeltet!

Se spillene som ble virkelige

DeviantART-bruker Lee Vidal, under aliaset RETROnoob, er fra England, og selv om han bare er 16 år, ser han ut til å ha god peiling på Photoshop allerede. Bildet på forsiden er hentet fra galleriet hans på DeviantART - Du finner det her.

Figurene i Mario Kart tok feil i et lyskryss, og endte opp i virkeligheten. Foto: Retronoob/DeviantART
Figurene i Mario Kart tok feil i et lyskryss, og endte opp i virkeligheten. Foto: Retronoob/DeviantART Vis mer


Ikke en rolig dag ved sjøen. Foto: Retronoob/DeviantART
Ikke en rolig dag ved sjøen. Foto: Retronoob/DeviantART Vis mer


Street Fighter anyone? Foto: Retronoob/DeviantART
Street Fighter anyone? Foto: Retronoob/DeviantART Vis mer


Se flere av bildene hans her.

Grensesnitt i virkeligheten

Det er ikke bare spillfigurene som våkner til liv - programmene som vi bruker daglig tar også turen til det virkelige liv. En kunstner under aliaset «Paulthewineguy» har tatt for seg kjente programmer i det virkelige liv. Bildene distribueres under en Creative Commons-lisens.

Google Maps i virkeligheten. Foto: Paulthewineguy
Google Maps i virkeligheten. Foto: Paulthewineguy Vis mer


Taggernes våte drøm? Foto: Paulthewineguy
Taggernes våte drøm? Foto: Paulthewineguy Vis mer


Du finner flere bilder på kunstnerens hjemmeside.

Rubiks kube

Noe som er ekstremt nerdete, er rubiks kube. Den irriterende klossen med farger har blitt slengt i veggen mang en gang, og det var kanskje derfra denne kunstneren fikk inspirasjonen til bildene?

Ved å snu kubene til han får riktig fargekombinasjon og sette de ved siden av hverandre, har han lagd mange portretter, blant annet av hovedfiguren i filmen «A Clockwork Orange».

Se bildene på denne siden.

I barnehagen pleide man å lage små figurer med perler, for så å bruke et strykejern slik at de holdt seg sammen. Når man bruker denne teknikken til å lage kjente spillfigurer, blir det intet mindre enn fantastisk kult.

Har du noen nerdete favoritter du gjerne vil dele med andre lesere? Bruk kommentarfeltet nederst!


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer