Far Cry - Lovende jungel-action

Fremdeles i skyggen av Half-Life 2 og Doom III, er Far Cry et av de aller mest spennende førstepersonsspillene i horisonten. Les hvorfor du bør glede deg.

Publisert
Sist oppdatert

Mens vi venter på de virkelig store førstepersonsspillene, nemlig Half-Life 2, Halo 2 og Doom III, er det hyggelig å ha andre muligheter å kose seg med. Far Cry er et slikt spill - mindre profilert, men kanskje enda mer lovende. Om ikke annet har Far Cry i alle fall én stor fordel: en fastsatt utgivelsesdato og en demo du kan laste ned og prøve ut. Det er hyggelig at det finnes en utvikler som tør å vise frem produktet sitt, midt i mellom all hemmelighetskremmeriet til Valve.

Far Cry har en temmelig original setting. Spillet foregår på tropiske øyer, komplett med tett vegetasjon, vakre strender og blå himmel. Et paradis, med andre ord. Du ankommer stedet med planer om å slappe av, men oppdager raskt at det foregår veldig skumle ting på øyene.

Spillet har en usedvanlig åpen design. Enhver øy du besøker ligger for dine føtter fra første stund. Ser du det fjellet et par kilometer unna? Du kan komme deg dit, med litt tålmodighet. Dette åpner for ikke-lineære strategier, og takket være diverse kjøretøy kan du bevege deg rundt raskere.

Smarte motstandere

I og med at det ikke er én bestemt vei gjennom spillet, har den kunstige intelligensen blitt meget avansert. Fienden må tross alt kunne reagere på angrep fra alle kanter, eller ta i betraktning at du vil forsøke å snike deg forbi i stedet for å skyte. Soldatene har tre moduser: grønn, som betyr at de slapper av og er lite observante, gul, som innebærer at de har reagert på noe og begynner å lete, samt rød, som er angrepsmodusen. Du har muligheter til å gjemme deg i buskene eller forlatte hytter, og kan til og med kaste småstein for å avlede oppmerksomheten. Eller, om du vil, dra frem den største maskinpistolen du har og plaffe løs. Uansett er nivået på den kunstige intelligensen meget imponerende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer