Far Cry

Så er det her: Det første ekte nestegenerasjons skytespillet, med nyskapende spillbarhet og grafikk som vil presse din maskin til det ytterste. Eller er Far Cry bare oppskrytt? Les vår anmeldelse.

Publisert
Sist oppdatert

Far Cry dukket nokså overraskende opp i fjor som et alternativ til de kanskje noe oppskrytte storspillene som Doom III og Half Life 2. Nå er det april, og vi venter fremdeles på Doom III og Half Life 2, mens Far Cry allerede sitter på vår harddisk og viser oss at PCen er fremdeles en spennende spillmaskin.

På mange måter er Far Cry fortsatt bare et førstepersonsspill, og det handler i grunn om å skyte og løse oppgaver. Men det er samtidig et milepæl på størrelse med Half Life, rett og slett fordi utviklerne Crytek gir oss en så komplett og vakker opplevelse.

Spillets bakgrunnshistorie er relativt solid, selv om vi har spilt som verdsatte fortellerkunsten høyere. Personen du spiller er en typisk tøff kar, en eks-militær som plutselig må kjempe mot en hel hær av leiesoldater og etter hvert også noen umenneskelige skapninger i sitt forsøk på å avsløre en gal vitenskapsmann og redde en kvinnelig journalist.

Ferie eller krig?

Far Cry foregår i en vakker, tropisk setting, og det er noe av det som gjør spillet så originalt. Vi har sjeldent sett nydeligere omgivelser i et spill, og det er til tider vanskelig å forestille seg hvor tøff situasjon du er i når du ser de kritthvite strendene og den tette, grønne jungelen. Vegetasjoner skaper også mange strategiske fordeler, da du kan gjemme deg og prøve å snike deg usett forbi vakter og soldater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer