Sony WH-1000XM4 lekket:

Får endelig etterlengtet funksjon

Walmart var litt for tidlig ute.

AVSLØRT: Walmart har avslørt detaljer om oppfølgeren til Sonys WH-1000XM3 (avbildet). Foto: Pål Joakim Pollen
AVSLØRT: Walmart har avslørt detaljer om oppfølgeren til Sonys WH-1000XM3 (avbildet). Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

De siste årene har Sony vært markedsledende på støydemping i hodetelefoner, fra modellen MDR-1000X, via WH-1000XM2 til den nåværende modellen WH-1000XM3, som ble lansert høsten 2018.

Mye spenning knytter seg derfor til hva Sony tryller opp av hatten når XM4-modellen lanseres. Den spenningen kan Walmart ha drept litt, som forleden dag la ut en produktside om WH-1000XM4, som ble fjernet kort tid etterpå.

Endelig multipoint

Informasjonen var det imidlertid flere som fikk med seg, blant annet nettstedet laptopmag.com.

Og dersom informasjonen Walmart la ut stemmer overens med det ferdige produktet (høyst sannsylig), vil XM4-modellen være den første av de nevnte som støtter multipoint bluetooth, altså at du kan være koblet til to bluetooth-enheter samtidig, for eksempel PC-en og mobiltelefonen. Det har vært mangelvare på tidligere modeller, som er irriterende om du lytter til noe på PC-en og vil bruke handsfree-funksjonen når telefonen ringer.

Da tilgir vi at vi ofte er nødt til å gjennomføre paring på nytt når vi bytter enhet, men det er det første som bør adresseres i neste utgave, sa vi da vi testet forgjengeren WH-1000XM3.

Apropos handsfree vil nykommeren ha såkalt «Precise Voice Pickup Technology», der hodetelefonene er utstyrt med fem mikrofoner som skal være i stand til å isolere stemmen din fra resten av omgivelsene slik at motparten hører deg bedre. Også det vil være en klar forbedring fra XM3, som ikke er like god som Bose og Jabra på handsfree-samtaler.

Twitter-brukeren justplayinghard har også funnet detaljer i Sonys hodetelefonapp om en ny «Smart talking»-funksjon, som lar stemmer fra andre slippe inn, og som holder musikken dempet så lenge du fortsetter å prate tilbake.

Lader kjapt

Ellers ser mye ut til å bli som før. Fortsatt er det snakk om 40mm-elementer i øreklokkene med samme frekvensrespons som hos forgjengeren. Batteritiden er fremdeles 30 timer, og som på XM3 får du fem timer med musikk etter bare ti minutters lading.

En ny «Edge-AI»-funksjon skal sørge for å oppskalere komprimert musikk i sanntid, og hodetelefonene støtter fortsatt LDAC-kodeken som byr på lydoveføring med opptil 990kbps båndbredde over Bluetooth.

Walmart hadde for øvrig oppgitt en pris på $348, som skulle bety en pris på rundt 4.000 kroner her til lands når vi legger på norsk moms. Når hodetelefonene lanseres vites imidlertid ikke – forrige versjon ble lansert på IFA-messen i Berlin, som i år planlegges gjennomført den første uka i september, om enn ikke helt på vanlig vis, som følge av det-du-vet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer