Får ikke det vi betaler for?

Publisert
Sist oppdatert

Hei, Jeg lurer på om det finnes noe form for regulering når det gjelder internet leverandører og deres leveringer. Uten untak betaler hele norges befolkning for hastigheter som de ikke får i realiteten. Leverandører fraskriver seg ansvar i form at man er avhengig av lengden fra sentralen. Er dette noe som kan reguleres i forhold til den egentlige hastigheten man får inn i huset ? Jasmin, Fredrikstad

Datadoktoren svarer

Hei

At alle i Norge uten unntak betaler for mer enn de får er vel ikke helt korrekt. Det er mange ting å ta hensyn til når man priser en nettforbindelse.

En ting ar at man ikke til en hver tid får den maksimale hastigheten abonnementet tilbyr. Det er ikke mulig i praksis, siden nettleverandøren ikke kan kontrollere trafikken ute på nettet, bare den delen de selv eier.

En annen ting er at du betaler for opptil en viss båndbredde, men at det ikke er mulig å oppnå denne hastigheten. Dette skyldes at prismodellen ikke er trinnløs eller per bit/sek i hastighet, men opererer med en håndfull prisområder.

Hvis du bestiller en forbindelse opp til en viss hastighet, og denne ligger lavere enn det selve ledningsforbindelsen kan levere, betaler du faktisk for det du får.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer