Får ikke installert Java

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg får ikke installert Java Runtime Environment selv om jeg forsøker med "offline installasjons pakken". Etter at installasjon starter kommer feilmelding "Error 1324 The path mine bilder contains an invalid character" denne feilmeldingen har intet med de faktiske forhold å gjøre, spør du meg!!?Selv om feilen ser ut til å være velkjent på webben (install shield error code) er det vanskelig å finne gode råd for å bli kvitt problemet, jeg har også opplevd samme feilmelding ved forsøk på å installere TuneUp 2004. Kanskje datadoktoren kan hjelpe ?Hilsen ?Oddgeir

Datadoktoren svarer

Hei,

Dette problemet er forholdsvis ukjent for meg, men siden du ønsker å installere Java er det første som slår meg at du har valgt å bruke Microsoft sin versjon.

Denne er egentlig ikke Java, men en proprietær Microsoft-løsning for å kunne kjøre enkelte Java-programmer. De fikk ikke lov til å distribuere den sammen med PCer etter at de ble saksøkt av Sun fordi den faktisk ikke er 100% kompatibel med java-språket som de har laget.

Derfor blir rådet mitt å installere en ekte Java-versjon, som støtter både Microsofts Java-implementasjon og 100% av alle Java-programmene som du noensinne vil møte på nettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.