Får ikke lovet hastighet

Publisert
Sist oppdatert

Hei, Telenor sendte meg e-post om oppgradering av bredbåndsforbindelsen til Turbo, noe som skulle gi 12 Mbit/s. Jeg takket ja og sist fredag skulle det være på plass. Trengte bare å restarte modemet (Thompson ST 780 WLT). Men ved å teste med Speedometeret til DinSide, viser det aldri mer enn 4 Mbit/s. Dette målt med pc koplet til modemet med kabel. Jeg har ringt Telenor flere ganger og de sier at jeg har nå 12 Mbit/s fram til modemet og at jeg har gammel og dårlig pc som er årsak til at jeg ikke merker noen hastighetsforbedring. Kan dette virkelig stemme? Pc-en er ikke ny, men slår jeg den av og tester med en nesten ny Mac, er resultatet like dårlig.Er det noe mere jeg kan gjøre?

Hilsen Werner

Datadoktoren svarer

Hei,

Du har tatt strømmen fra ruteren og latt den være av i mange minutter? Gjerne et kvarter, for sikkerhets skyld.

Hvis du etter dette og ny oppstart fremdeles måler maks 4 Mbit med to forskjellige maskiner tyder dette på at det er andre årsaker enn de Telenor påstår.

Tilgjengelig båndbredde er helt avhengig av kvaliteten på kablingen fram til ditt hus, så en grundigere måling kan være på sin plass. Dette må Telenor ta seg av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer