PlayStation 5

Får ikke selge PlayStation 5 i butikk

Sony med klar beskjed til forhandlerne.

PLAYSTATION 5: Har du lyst på PlayStation 5, må du belage deg på netthandel. Foto: Sony
PLAYSTATION 5: Har du lyst på PlayStation 5, må du belage deg på netthandel. Foto: Sony Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske butikker har opplevd en enorm pågang for PlayStation 5, som lanseres i november. Blant annet har nettbutikken Komplett.no sett seg nødt til å opprette et køsystem.

Hvis du ikke lyktes med å kapre deg en PlayStation 5 da det forrige måned offisielt ble åpnet for forhåndsbestillinger, men hadde håpet å kjøpe en i butikk på lanseringsdagen, har vi dårlige nyheter:

PlayStation 5 blir ikke tilgjengelig i butikk i 2020.

Kun på nett

Det skriver Gamer.no som skal ha fått tilgang på en intern beskjed hos et forhandlernett. I beskjeden informeres de ansatte om at Sony oppfordrer til kun nettsalg, men samtidig at dersom forhandlerleddet selger konsollen i fysisk butikk, vil det ødelegge fremtidig salgssamarbeid mellom partene.

Bakgrunnen skal være at Sony ikke ønsker å bidra til økt coronasmitte, som kan oppstå når flere kunder flokker til butikkene for å kjøpe konsollen.

Både Coop og Elkjøp bekrefter oppfordringen overfor Gamer.no. Begge kjedene sier at de opplever det som en oppfordring, ikke et påbud, men at de kun vil selge PlayStation 5 på nett.

– Vi kommer ikke til å selge PlayStation 5 i våre fysiske varehus på lanseringsdatoen 19. november. Etter oppfordring fra Sony via Nordisk film var vi enige om løsningen vi nå går for, og kommer til å tilgjengeliggjøre et begrenset antall konsoller via vår nettbutikk, sier Nils Martin Øyo, spillansvarlig i Elkjøp Norge, til Gamer.no.

Xbox i butikk

Hva Xbox Series S|X gjelder, bekrefter Øyo til Dinside at Xbox Series S blir tilgjengelig i butikk på lanseringsdagen.

– Series S vil være i butikkene våre på lansering. Series X vil med ett unntak komme på et senere tidspunkt når vareleveringen tar igjen etterspørselen, skriver han i en e-post.

– For å likevel ha noen Series X tilgjengelig på releasedagen har vi valgt ut en av våre mest sentrale butikker og vil ha et begrenset parti på Elkjøp Glasmagasinet i Oslo Sentrum.

– Har dere fått liknende føringer fra Microsoft?

– Vi har et tett samarbeid med alle våre leverandører og spesielt rundt større lanseringer som Xbox og PlayStation for å finne den beste måten å gjennomføre på. Det er klart at det er forskjeller i både interesse og med tanke på tilgang mellom disse to produktene, det samme er det med ønskene fra de individuelle leverandørene.

– Her har vi i dialog med både Microsoft og Sony landet på to litt forskjellige å lansere deres nye konsoller på, avslutter Elkjøps spillansvarlige.

Vi har sendt forespørsel til Microsoft om de har samme føringer og oppdaterer artikkelen når vi får svar.

Ny PlayStation og Xbox

PlayStation 5 kommer i to utgaver: én med Blu-ray-drev slik at den kan spille fysiske spill og filmer/serier, mens den andre leveres uten og man kun kan spille digitale spill.

Prisene er i skrivende stund henholdsvis 5899 kroner for PlayStation 5 og 4799 kroner for PlayStation 5 Digital Edition, som er modellen uten Blu-ray.

Konkurrent Microsoft lanseres også to nye Xbox-konsoller i år, Xbox Series S og Xbox Series X. De blir tilgjengelig 10. november i Norge og har en veiledende pris på henholdsvis 3299 og 5499 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer