PlayStation 5

Får ikke selge PlayStation 5 i butikk

Sony med klar beskjed til forhandlerne.

PLAYSTATION 5: Har du lyst på PlayStation 5, må du belage deg på netthandel. Foto: Sony
PLAYSTATION 5: Har du lyst på PlayStation 5, må du belage deg på netthandel. Foto: Sony Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske butikker har opplevd en enorm pågang for PlayStation 5, som lanseres i november. Blant annet har nettbutikken Komplett.no sett seg nødt til å opprette et køsystem.

Hvis du ikke lyktes med å kapre deg en PlayStation 5 da det forrige måned offisielt ble åpnet for forhåndsbestillinger, men hadde håpet å kjøpe en i butikk på lanseringsdagen, har vi dårlige nyheter:

PlayStation 5 blir ikke tilgjengelig i butikk i 2020.

Kun på nett

Det skriver Gamer.no som skal ha fått tilgang på en intern beskjed hos et forhandlernett. I beskjeden informeres de ansatte om at Sony oppfordrer til kun nettsalg, men samtidig at dersom forhandlerleddet selger konsollen i fysisk butikk, vil det ødelegge fremtidig salgssamarbeid mellom partene.

Bakgrunnen skal være at Sony ikke ønsker å bidra til økt coronasmitte, som kan oppstå når flere kunder flokker til butikkene for å kjøpe konsollen.

Både Coop og Elkjøp bekrefter oppfordringen overfor Gamer.no. Begge kjedene sier at de opplever det som en oppfordring, ikke et påbud, men at de kun vil selge PlayStation 5 på nett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer