Får ikke sendt e-post

Publisert
Sist oppdatert

Jeg bor bor i utlandet deler av aaret, har bredbaand forbindelse her. Kan motta e-mail over e-post kontoen i Norge men jeg kan ikke sende.

Feilmelding: The connection to the server has failed. Account: 'mail.broadpark.no', Server: 'mail.broadpark.no', Protocol: SMTP, Port: 25, Secure(SSL): No, Socket Error: 10061, Error Number: 0x800CCC0E

Hilsen Per

Datadoktoren svarer

Hei Per,

All e-post du sender går via en e-postserver som sender dette videre. For å unngå ureglementert og uregistrert trafikk på serveren (fra blant annet spammere) sperres gjerne disse serverne for trafikk for alle som ikke bruker det gjeldende nettet.

Kort sagt: kun abonnenter som er koblet opp mot Internett via Broadpark får lov til å sende e-post gjennom serveren ”mail.broadpark.no”, og siden du befinner deg i utlandet får du ikke gjort dette. Serveren du mottar e-post fra er ikke sperret på samme måte.

Det greieste for deg er å kontakte bredbåndstilbyderen du benytter der du er nå, som vil gi deg adressen til sin utgående e-postserver. Det er også vanlig å kunne finne denne på deres hjemmesider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer