Får ikke sendt store vedlegg

Publisert
Sist oppdatert

Hei, Hei, Jeg får ikke sendt mail med store vedlegg. Det er ikke begrensing på det hos mail-leverandøren. Bruker Outlook 2000. Finnes det noe oppsett i Outloook som begrenser størrelsen på filvedlegg? Hvordan kan jeg feilsøke? Hilsen Ketil

Datadoktoren svarer

Hei,

Såvidt jeg vet er det ingenting i Outlook som vil hindre deg i å sende så store epost-vedlegg som du ønsker. Men det er alltid lurt å laste ned de siste oppdateringene uansett. Det mest sannsynligere er at du har en begrensning på epostkontoen, selv om de ikke sier det.

De fleste Internett-leverandørene legger begrensninger på hvor store vedlegg du kan sende, selv om de kanskje ikke sier det direkte. Selv om du ikke har en direkte begrensning, finnes det begrensninger på hvor mye plass selve epostkontoen din tar på serveren deres.

Denne ligger ofte et sted mellom tre og fem megabyter, så hvis du sender en epost som er større enn dette får du ofte en feilmelding.

Epost var i utgangspunktet ikke skapt til å brukes som et filoverføringsverktøy, og det finnes flere andre bedre alternativer enn epost til formålet. Det største problemer et at epostvedlegg blir kodet om på en måte som gjør dem større - og på rundt tre megabyte kan du ende opp med at vedlegget bli en hel megabyte større.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.