Raser mot Canon:

Får ikke skannet når skriveren er tom for blekk

Flere brukere har fått seg en liten overraskelse.

ALT-I-ETT-SKRIVER: Et tresifret antall amerikanere har gått til gruppesøkmål mot Canon. Foto: Canon
ALT-I-ETT-SKRIVER: Et tresifret antall amerikanere har gått til gruppesøkmål mot Canon. Foto: Canon Vis mer
Publisert

I New York i USA har en mann gått til søksmål mot kamera- og skriverselskapet Canon. Bakgrunnen er problemer med en multifunksjonsskriver, som mannen mener har noen svakheter.

Bakgrunnen er at han opplevde at alt-i-ett-skriveren, som også kan skanne dokumenter, ikke ville skanne når skriveren har lite eller er tom for blekk. Noe som fikk saksøkeren til å reagere.

Får ikke skannet dokumenter

I sitt søksmål skriver mannen at «Canons annonser er falske, villedende og det er rimelig sannsynlig at de vil lure offentligheten» og at han ikke ville kjøpt skriveren eller betalt så mye for den hadde han visst at man må ha blekk i enheten for å skanne dokumenter.

Mannen reagerer også på at Canon beskriver alt-i-ett-skriveren som en enhet som kan skrive ut, kopiere og skanne, og at det ikke fremkommer noen advarsel som sier at blekkpatroner kreves for å bruke samtlige funksjoner.

Ifølge saksøkeren finnes det ingen årsak eller teknisk grunnlag å produsere en alt-i-ett-skriver med et system som registrerer nivået til blekkpatronene og som begrenser skannerens funksjon når det er tomt for, eller et lavt nivå med blekk. Han mener at Canon kun gjør dette for å tvinge brukerne til å kjøpe nye blekkpatroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.