Raser mot Canon:

Får ikke skannet når skriveren er tom for blekk

Flere brukere har fått seg en liten overraskelse.

ALT-I-ETT-SKRIVER: Et tresifret antall amerikanere har gått til gruppesøkmål mot Canon. Foto: Canon
ALT-I-ETT-SKRIVER: Et tresifret antall amerikanere har gått til gruppesøkmål mot Canon. Foto: Canon Vis mer
Publisert

I New York i USA har en mann gått til søksmål mot kamera- og skriverselskapet Canon. Bakgrunnen er problemer med en multifunksjonsskriver, som mannen mener har noen svakheter.

Bakgrunnen er at han opplevde at alt-i-ett-skriveren, som også kan skanne dokumenter, ikke ville skanne når skriveren har lite eller er tom for blekk. Noe som fikk saksøkeren til å reagere.

Får ikke skannet dokumenter

I sitt søksmål skriver mannen at «Canons annonser er falske, villedende og det er rimelig sannsynlig at de vil lure offentligheten» og at han ikke ville kjøpt skriveren eller betalt så mye for den hadde han visst at man må ha blekk i enheten for å skanne dokumenter.

Mannen reagerer også på at Canon beskriver alt-i-ett-skriveren som en enhet som kan skrive ut, kopiere og skanne, og at det ikke fremkommer noen advarsel som sier at blekkpatroner kreves for å bruke samtlige funksjoner.

Ifølge saksøkeren finnes det ingen årsak eller teknisk grunnlag å produsere en alt-i-ett-skriver med et system som registrerer nivået til blekkpatronene og som begrenser skannerens funksjon når det er tomt for, eller et lavt nivå med blekk. Han mener at Canon kun gjør dette for å tvinge brukerne til å kjøpe nye blekkpatroner.

Canon-skriveren det er snakk om er en Pixma MG2522, som for øvrig ikke selges i Norge.

Krever 5 millioner dollar

Nettstedet The Bleeping Computer skriver at det er flere som har tatt kontakt med Canon om dette problemet, og har blitt fortalt at ja, de er nødt til å ha en ikke-tom blekkpatron i skriveren for å bruke skannefunksjonen.

– Det er ingen annen løsning på det, har personene blitt fortalt av Canons kundeservice.

En annen i Canons kundestøtte skriver:

– Pixma MX170 må ha samtlige blekkpatroner installert og de må inneholde blekk. Hvis du forsøker å skrive ut uten blekk eller en tom patron, risikerer du å ødelegge skriveren.

Saksøkeren har fått med seg rundt 100 andre personer i et gruppesøksmål mot Canon. De krever selskapet for 5 millioner dollar, drøyt 42 millioner kroner med dagens kurs.

Gruppesøksmålet er i skrivende stund ikke blitt godkjent i retten, og Canon har så langt ikke kommentert søksmålet. Vi har forsøkt å få en kommentar fra Canon Norge, blant annet om problemet gjelder enheter solgt her til lands, men har ved publiseringstidspunktet ikke fått svar.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer