Xbox Series X

Får norsk pris og lanseringsdato

Begge Xboxene lanseres i november.

XBOX: Både Xbox Series X og Xbox Series S kommer til Norge i høst. Foto: Microsoft
XBOX: Både Xbox Series X og Xbox Series S kommer til Norge i høst. Foto: Microsoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha avslørt både Xbox Series S og prisen på konsollen, fulgte Microsoft opp med å annonsere hvor mye den kraftigste av de to kommende Xboxene, nemlig Xbox Series X, vil koste.

Xbox Series X lanseres 10. november og har en veiledende utsalgspris på 5499 kroner her til lands, Series S 3299 kroner.

Det betyr at både Xbox Series S og Series X lanseres samme dato, og forhåndsbestillingene åpner senere denne måneden, 22. september.

Xbox Series S og Series X

Microsoft har for lengst avslørt spesifikasjonene til Xbox Series X, og nå har de også trukket duket av innmaten til den rimeligere utgaven, Series S.

Du først og fremst være klar over at det er kun Xbox Series X som har diskdrev - Series S støtter kun nedlastning av spill.

AMD-prosessoren har en klokkefrekvens på 3,6 GHz, som er litt lavere enn Series X’ 3,8 GHz-kjerner, og den store forskjellen mellom de konsollene ligger i grafikkortet. GPU-en til Series S har 20 såkalte Compute Units med en klokkefrekvens på 1,55 GHz.

Til sammenlikning har Series X-GPU-en 52 Compute Units ved 1,825 GHz.

Arbeidsminne er det også forskjell på: 10 GB GDDR6-minne på Series S og 16 GB GDDR6-minne på X-en, og det er en relativ stor differanse i minnehastigheten, som du kan se i bildet under.

Hva lagring gjelder, har førstnevnte 512 GB SSD-lagring mot 1 GB på den kraftigste Xboxen.

Får norsk pris og lanseringsdato

Som vi har nevnt tidligere, er det X-en som står for rå kraftig med 4K-spilling, mens S-en sikter seg inn på skjermer og TV-er på 1080p- og 1440p-paneler, men konsollen kan skalere opp til 4K på kompatible TV-er, opplyser Microsoft.

All Access og EA Play

I tillegg til de offisielle prisene og lanseringsdato, hadde Microsoft også flere overraskelser på lur. Først og fremst at abonnentstjenesten Xbox All Access kommer til Norge i høst sammen med de to nye konsollene.

All Access inkluderer en Xbox-konsoll og spilltjenesten Game Pass Ultimate for en månedlig sum i 24 måneder og er et alternativ til å betale full pris for konsollen ved kjøp. Norsk pris er ennå ikke fastsatt, opplyser Xbox' skandinaviske avdeling til Dinside.

Videre kom Microsoft med den noe overraskende annonseringen om at spillselskapet EAs spilltjeneste, EA Play, blir inkludert i Game Pass Ultimate i løpet av høsten, og det uten ekstra kostnader.

Microsoft introduserer en ny Xbox-kontroller i fargen Robot White. Den er kompatibel med både Xbox One og Xbox Series S/X. Foto: Microsoft
Microsoft introduserer en ny Xbox-kontroller i fargen Robot White. Den er kompatibel med både Xbox One og Xbox Series S/X. Foto: Microsoft Vis mer

EA Play gir tilgang til en rekke av EAs spill, blant annet «FIFA», men også rabatter og liknende.

Sist, men ikke minst, kan vi legge til et nytt spill i lanseringslista til Xbox Series S og Series X. Det turbaserte strategispillet «Gears Tactics», som allerede er tilgjengelig på PC, lanseres 10. november. Det blir også tilgjengelig gjennom Game Pass.

Nå venter vi spent på prisene på PlayStation 5.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer