Får vi lovlig nettmusikk?

Secure Digital Music Initiative (SDMI) ble lansert i New York 15. desember 1998. Dette initiativet samler toppnavn i musikkbransjen og elektronikkbransjen, og skal arbeide for en legal distribusjon av musikk på Internett. Vil det være mulig?

Får vi lovlig nettmusikk?
Publisert

For de som lar seg imponere av navn og titler, er listen over firmaer som støtter opp om initiativet ikke til å kimse av:

Platebransjen var representert ved: BMG Entertainment, EMI Recorded Music, Sony Music Entertainment, Universal Music Group, Warner Bros. and Warner Music Group, Recording Industry Association of America (RIAA) og International Federation of the Phonographic Industry (IFPI).

Fra elektronikk- og teknologisiden:AOL, AT&T, IBM, Lucent, Matsushita, Microsoft, RealNetworks, Sony Corporation og Toshiba Aris Technologies, Diamond Multimedia, Headspace, Iomega Liquid Audio, Samsung og Texas Instruments.

Men hva skal de egentlig gjøre?

Det er det for tidlig å si.

De skal samarbeide om å utvikle åpne og sikre standarder, men noen konkrete tekniske løsninger er ikke nevnt.

Det eneste effektive den etablerte industrien hittil har gjort, er å inkludere i platekontraktene at artistene ikke selv skal kunne distribuere musikken på Internett. Trusselen om kontraktbrudd er som kjent ingen spøk i denne bransjen.

Hva kan egentlig gjøres?

Det eneste bransjen kan gjøre, er å tilby en sikker, bedre og mer effektiv løsning enn dagens MP3-baserte amatørdistribusjon. Fremdeles er det for tungvint og upraktisk for det store flertall av lyttere å tukle med, selv om nye generasjoner både av teknologi og mennesker kanskje vil se helt annerledes på dette problemet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.