Fargelegger historiske bilder

Se de utrolig resultatene.

Det tar Sunniva Dullaway mellom 40 minutter og 3 timer å kolorere et historisk sort/hvitt-bilde. Nederst i denne saken kan du se hvordan hun jobbet seg gjennom dette bildet av Abraham Lincoln. Foto: Library of Congress/Sanna Dullaway
Det tar Sunniva Dullaway mellom 40 minutter og 3 timer å kolorere et historisk sort/hvitt-bilde. Nederst i denne saken kan du se hvordan hun jobbet seg gjennom dette bildet av Abraham Lincoln. Foto: Library of Congress/Sanna Dullaway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har helt sikkert sett dem; fargelagte brudebilder på veggen til bestemor og bestefar. Mest sannsynlig håndkolorerte, og ganske sikkert minst 50 år gamle.

På den tiden var det ikke alle som tok seg råd til å ta fargebilder hos fotografen. Å få dem kolorert i etterkant var nok ikke alltid billigere, men mer en løsning for dem som senere fikk bedre råd og ønsket å friske opp de fargeløse sort/hvitt-fotografiene.

Resultatene ble ikke alltid like troverdige, men farger var farger, og gav uansett en annen dynamikk i bildene, mente man.

Helt ny verden

I den moderne, digitale tidsalderen er situasjonen en annen, og det er nesten ikke grenser for hva perfeksjonister med grafisk talent er i stand til å få til ved hjelp av mus, tastatur, en god skjerm og Adobe Photoshop.

Blant dem som virkelig har talent for digital kolorering er 22 år gamle Sanna Dullaway fra Sverige. Hun startet med å kolorere omslaget til debutalbumet til rockegruppen Rage Against The Machine. Omslaget viste det kjente svart/hvitt-fotografiet av den buddhistiske munken Thích Quảng Đức, som tente på seg selv i Saigon i 1963.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer