Farger for småbedriften

I løpet av de siste månedene har det dukket opp flere skrivere som virkelig må sies å være ideelle for norske småbedrifter. De er raske, de skriver ut i høy kvalitet og de støtter – naturligvis – farger. DinSide har testet en av de første av disse, OKI C5100n.

Farger for småbedriften
Publisert
Sist oppdatert

OKI C5100 representerer en helt ny type skrivere, nemlig den billige fargesideskriveren. Og med en pris på under 10.000 kroner, for et produkt som er midt i blinken for svært mange norske små og mellomstore bedrifter, er det ikke rart at produsenten – og konkurrentene som har lignende produkter – er optimistisk.

Alternativ til blekk

Man skulle kanskje tro at blekkskrivere – som gir stadig bedre kvalitet til stadig lavere priser – ville utkonkurrere alt som het sideskrivere (laser- eller LED-baserte) ganske så kjapt. Realiteten er imidlertid at svært mange brukere fortsatt har behov for laserskrivere, som både pris- og hastighetsmessig fortsatt er i en klasse for seg.

Mer avanserte fargeskrivere, som lasere, LED-sideskrivere og sublimasjonsskrivere, har tradisjonelt vært nokså kostbare. Nå har både OKI, HP, Epson og QMS lansert billige – og meget gode – modeller. Vi kommer til å titte på alle disse, men har altså nå hatt OKI C5100n ”på besøk” i noen uker.

Bare for å presisere en viktig ting før både OKI og konkurrentene kaster seg over telefonen, C5100n er faktisk en LED-skriver, det er lysdioder som brukes til å genererer sidene – i stedet for en laser. For brukerne er dette i realiteten to sider av samme sak – enkelte produsenter hevder at LED-skriverne er enklere å produsere og vedlikeholde enn sine laserbaserte konkurrenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer