Farger på de aller minste datamaskinene

Nå kommer både HP og Compaq med PDAer (Personlig Digital Assistent) med fargeskjerm. Maskinene er basert på den nye versjonen av Windows CE som slippes i disse dager. I tillegg til støtte for farger, har også denne versjonen fått finesser de aller tyngste brukerne vil være interessert i.

Foto: TK
Foto: TK Vis mer
Publisert

Windows CE er en svært lett utgave av Windows som lastes fra ROM i PDAen. Det betyr i praksis ingen oppstarttid, og er derfor et godt alternativ for lett reisebruk (epost, tidsplanlegger, kunderegister o.l.). Hovedkonkurrenten for akkurat denne typen enheter er utvilsomt Palm Pilot, som også vil slippe en ny og forbedret utgave i løpet av våren.

HP og Compaq først ute

HP kommer med modellen HP Jornada 420, og Compaq med modellen Aero 2100. Begge modellene er basert på input med en penn på trykkfølsom skjerm på samme måte som Palm Pilot.

HP Jornada 420 har en 100 MHz Hitachi prosessor, og har 8 MB minne som kan utvides til 16 for de som ønsker det. Anbefalt utsalgspris fra HP-Norge blir 4 760,- eks.mva. Batteret er et oppladbart Lithium-ion med en levetid på ca. 6 timer kontinuerlig bruk før det må lades. Vær oppmerksom på at denne levetiden tar utgangspunkt i at lysstyrken på skjermen ikke er for intens. Med mer intens lysstyrke går levetiden betydelig ned.

Programvaren som leveres med Jornada 420 inkluderer HP Backup, Omnisolve (forretningskalkulator) og Btask (navigere mellom applikasjoner). Disse programmene vil ligge i ROM. I tillegg får du med trio Phonemanager 2.0 for SMS-meldinger, Quicken ExpensAble (økonomiplanlegging) og Outside In (lese epost-tillegg).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer