Fargerik nyhet for Palm-entusiaster

En ny utgave av den populære, håndholdte datamaskinen Palm Pilot kommer snart i butikkene. En ny versjon av operativsystemet følger også med, og det vil være den første utgaven som støtter farge, blant andre nyheter.

Fargerik nyhet for Palm-entusiaster
Publisert

Det ventes at både ny program- og maskinvare vil se dagens lys i USA i løpet av februar-mars.

Først ute er det nye operativsystemet, Palm OS 3.5, som ble sluppet til uavhengige utviklere av Palm-programvare i oktober i fjor. I følge kilder, vil den nye versjonen av operativsystemet installeres i eksisterende Palm-modeller, som for eksempel Palm Vx, før det offisielt lanseres.

Mange små forbedringer

Utenom støtte for farge, vil Palm OS 3.5 inkludere mange grensesnitt-forbedringer og optimaliseringer. Blant annet skal det bli mulig å vise skarpere og dypere ikoner, det blir flere muligheter i kalender-programmet og hastigheten ved bruk øker, i følge ZDNet.

I tillegg har utviklerne tatt med strømsparingsfunksjoner, for å øke batterilevetiden

Den første håndholdte datamaskinen som vil utnytte fargemulighetene til Palm OS 3.5, er Palm IIIc. Denne vil bli tilgjengelig i USA i løpet av februar, i følge ZDNet. Men det er først etter at de uavhengige programvareutviklerne kaster seg på bølgen, at vi faktisk kommer til å se om fargemulighetene har noen nytte utenom tiltalende utseende. Det ligger likevel et stort potensiale i fargebruken, siden kvaliteten på informasjonen på skjermen økes betraktelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer