Farvel til lydkortet - del 2

Som vi har skrevet om tidligere, slås det stadig nye spikere i lydkortets likkiste. USB-høyttalere er én alternativ løsning, og nå lanserer Opcode DATport - en overgangsboks mellom USB og S/PDIF - for enkel tilkobling til det meste av eksisterende digitalt lydutstyr.

Farvel til lydkortet - del 2
Publisert

NAMM-messen i Nashville - sommerutgaven av den største internasjonale messen for musikkinstrumenter og tilhørende lydutstyr - pleier ikke å by på de mest revolusjonerende nyhetene innen musikkteknologi. Som beliggenheten indikerer, er det i hovedsak de mer tradisjonelle musikkverktøy, laget av klingende tre og metall, som står i sentrum.

Det hender likevel at noen godbiter sniker seg inn blant banjoer og stålstrengsgitarer, og en konverter mellom USB og S/PDIF er en interessant sak for alle som jobber med lydproduksjon på PC eller Mac.

S/PDIF - standardformat for digital stereo

S/PDIF (Sony/Philips Digital InterFace - uttales "espediff" i Norge og "spidiff" i USA) er en standard tilkobling og protokoll for kobling mellom digitalt lydutstyr. Den finnes på alle DAT-maskiner (digitale kassettopptakere), miksere og det meste annet av digitalt lydutstyr som jobber med stereosignaler.

S/PDIF finnes i to utgaver, optisk og elektrisk, og bruker henholdsvis fiberkabel med TOSlink-kontakter eller koaksialkabel (alle lyd- og video-kabler er koaksiale) med phonokontakter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer