Farvel til lydkortet

Lydkortet i PCen har laget mye spetakkel på mer enn én måte. Installasjonsproblemer, spraking, knitring og tvilsom lydkvalitet. For de som først og fremst skal spille av lyd, kommer det nå en enkel løsning på problemer med lydkort: Fjern det. I stedet plugger du inn et sett med USB-høyttalere.

Farvel til lydkortet
Publisert

Selv om lydkortene etter hvert har blitt bedre og installasjonsproblemene mindre, kan du stadig støte på problemer. En PC er nemlig et utrivelig miljø for analoge lydsignaler. Den digitale elektronikken fungerer som en støysender og setter store krav til skjerming og utførelse av et lydkort.

Tilkoblingene med mini-jackplugger er også et problem fordi de har liten kontaktflate og dårlig kontakttrykk. Det skal derfor lite til før pluggen får dårlig kontakt eller faller helt ut. Med gode komponenter og skikkelig konstruksjon blir prisen på et godt lydkort høyere enn de fleste av oss vil spandere.

De som er villige til å betale for å få topp kvalitet, bruker et lydkort med digitale inn- og utganger og kobler til en separat boks med digital/analog-konvertere. Denne kobles så til et lydanlegg. Problemet er at denne løsningen er svært dyr.

Løsningen er USB

Datastrømmen fra et digitalt lydkort ligger på ca. 150 Kb pr. sekund, noe som er vesentlig høyere enn det serieportene klarer. Moderne PCer leveres nå med USB-porter, og disse har ikke problemer med å håndtere denne datastrømmen. I tillegg er denne nye standarden langt lettere å bruke, siden den konfigurerer seg selv. Det er bare å plugge inn enheter, så blir de automatisk satt opp av Windows 98.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer