Farvel til platebutikkene

KOMMENTAR: Akkurat som vi ble lei av å fremkalle 36-bilders filmer med 3 fine bilder på, er vi lei av å betale 200 kroner for CDer med kun et par gode sanger. Endelig finnes fullgode alternativer; digitalkamera for bilder, og iTunes for musikken.

Farvel til platebutikkene
Publisert
Sist oppdatert

En kamerat av meg har opparbeidet seg en ikke ubetydelig CD-samling de siste 15-20 årene. CDene er sortert alfabetisk på artist, og fyller en hel vegg i stua hans. På spørsmål om han spiller dem ofte, var svaret "nesten aldri". Han hadde blant annet altfor mange CDer med én eller to gode låter på, og de gadd han i hvert fall aldri å spille. Det ble rett og slett for mye jobb. Han hadde rippet noen plater og enkeltlåter på PCen, og det holdt i massevis. - Hadde det blitt innbrudd her, og CDene hadde blitt stjålet, hadde jeg kanskje kjøpt 20-30 av dem igjen, fortsatte han.

Flere dårlige plater

Det skjedde noe den dagen artistens/plateselskapenes hovedfokus dreide fra vinyl- til CD-utgivelse. En LP inneholdt sjelden mer enn 40-45 minutter med musikk, og bare unntaksvis inneholdt en vinylplate mer enn 10 musikkspor. Med CDen ble det plass til mye mer, og plutselig ble det vanlig med 15 spor, gjerne mer enn én time musikk. Dessverre ble resultatet at CD-utgivelser sjelden eller aldri holdt god kvalitet - rent musikalsk - gjennom hele platen.

Og her er vi ved problemets kjerne. Jeg tror at min kamerats historie er ganske typisk. Vi begynner å bli lei av å kjøpe plater til 200 kroner, når det i praksis er én, to eller kanskje tre låter på den vi liker, og som vi ønsker å høre på. Akkurat like lei ble vi jo av de filmbaserte kameraene, fordi aldri mer enn 3 bilder fra fremkallingen av 36-bilders filmen fortjente en plass i albumet. Vi er da ikke dumme!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer