Farvel til rotet - nok en gang

Logitech lanserer nå en ny fjernkontroll som ordner opp i kaoset

Farvel til rotet - nok en gang
Publisert
Sist oppdatert

Mange fjernkontroller er sofakrokens stadig tilbakevendende mareritt. Alle produsenter holder på med sitt og har gått sine egne veier slik at funksjonene ikke kan flyttes fra ett apparat til et annet.

Tenk om volumkontrollen automatisk fungerte på surroundforsterkeren i stedet når den ble inlemmet i anlegget? Eller at kanalvalg automatisk ble overlatt til dekoderen når signalet til TVen ble registrert fra en ekstern tuner? Et lite nettverk med en felles protokoll kunne løst dette på en enkel måte.

Mange produsenter har lansert fjernkontroller som skulle kunne erstatte flere andre, men de fleste av disse er så kompliserte å programmere at man bruker like mye tid på dette som på på lete etter og sjonglere med alle de originale fjernkontrollene i flere år.

Den eneste fjernkontrollene vi har funnet som fungerer som et godt alternativ er Harmony-serien fra Logitech. Her går du til en nettside og velger de apparatene du har i systemet ditt og hvordan de er koblet sammen.

Logitechs database har koder for over 250 000 enheter fra over 5000 produsenter. Så velger du hvilke aktiviteter - se TV, spille CD, se på DVD osv - som du vil legge opp til. Til slutt laster du ned oppsettet til fjernkotrollen via USB med alle de relevante kodene. Deretter er det bare å velge en aktivitet så ordner fjernkontrollen resten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer