FastStone Capture

Ta opp alt som skjer på skjermen, Inkludert nett-TV med lyd!

FastStone Capture
Publisert
Sist oppdatert

Du kjenner sikkert til at du kan trykke på tasten merket Prt Scr for å "ta bilde" av skjermen din, som deretter kan limes inn i dokumenter, eposter og lignende. Du kan også holde ned Alt-tasten når du trykker Prt Scr, da vil du kun ta bilde av det aktive vinduet du jobber med.

Hvis du ønsker mer avanserte former, for eksempel hele nettsider, bare deler av skjermen, ta opp video av skjermbevegelser etc, finnes det mange langt mer avanserte metoder enn de ovennevnte. Da trenger du et såkalt screen capture-program, og slike finnes det mange av. Vi har omtalt flere av dem på DinSide Data tidligere.

FastStone Capture - superenkelt

Denne gangen har vi sett på et program som er spesielt brukervennlig, og som er svært bra på å ta video av det som foregår på skjermen. En slik funksjon er super når du for eksempel skal beskrive et problem for IT-avdelingen, eller ganske enkelt ønsker å lage presentasjoner og veiledninger. FastStone Capture kan dessuten ta opp det som skjer i et videovindu, for eksempel nett-TV-sendinger, YouTube og lignende, og lagre videoene i Windows Media Format.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer