Fått en «video-fil» på Facebook? Ikke åpne den!

Sender meldinger og sprer spam på Facebook gjennom HTML-fil.

KOMMER PÅ MELDING: Slik ser meldingen som mange nordmenn har mottatt på Facebook ut. Laster man ned filen kan man få store problemer, slik Elisabeth Jakobsen har fått. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / PRIVAT
KOMMER PÅ MELDING: Slik ser meldingen som mange nordmenn har mottatt på Facebook ut. Laster man ned filen kan man få store problemer, slik Elisabeth Jakobsen har fått. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / PRIVAT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er helt forferdelig stressende, forteller Elisabeth Jakobsen.

Hun er en av mange nordmenn som den siste tida har opplevd at maskinen deres blitt infisert med et agressivt Facebook-virus.

Det begynte med en melding fra en Facebook-venn. Meldingen inneholdt bare en HTML-fil, som ga uttrykk for å være en video. Elisabeth lastet ned fila, og åpnet den.

- Det var en slags kopi av Youtube, men det stod at videoen ikke var tilgjengelig. Det skjedde ikke noe mer der og da. Så skjønte jeg at det kunne være farlig og lukket fanen, men da var det for sent.

LES OGSÅ: Slik takler du falske profiler på Facebook

Stopper ikke

Nærmest umiddelbart etterpå startet sirkuset: Facebook-vennene hennes fikk en melding, sendt fra hennes navn, med en liknende HTML-fil. Elisabeth fikk derfor en bølge av meldinger tilbake, om hva dette var for noe.

Og på veggen hennes ble det postet innlegg med bilder av lettkledde kvinner.

- Det stopper ikke, heller. Jeg føler jeg ikke har noen kontroll, sier Elisabeth til Dinside, bare timer etter at viruset startet kaoset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer