Fedora 10 er klar

En av de mest populære Linux-pakkene er klar i ny utgave. Her er litt av hva du får - helt gratis.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om Linux på minibærbare ser ut til å bli en flopp her på bjerget, er interessen rundt gratisalternativer til Windows fortsatt stor. Og det er nettopp det Fedora er, et gratis alternativ, basert på Linux-kjernen. Nå er nettopp den tiende utgaven av den solide distroen klar for nedlasting.

I motsetning til mange av de andre Linux-distribusjonene inneholder ikke Fedora noe som helst som kan minne om lukket kode, men har derimot satset på en pakke som er 100% fri og åpen.

Det behøver ikke å bety at det er et dårlig valg for nybegynnere. Det finnes som kjent open source-løsninger på det meste, også når det gjelder kodeker og drivere til diverse tilleggsutstyr, og det meste av det andre kan uansett installeres i operativsystemet senere, hvis du gjør noen grep på egenhånd.

Det må også legges til at Fedora har støtte for et bredt utvalg av relevant og mindre relevant utstyr, og er i så måte blant de beste Linux-distroene.

Les også: Ubuntu på steroider

Komplett

Fedora 10 er uansett en komplett pakke med "alt" du trenger. Her finner du kontorprogrammer, multimediespillere, nettleser, epostprogram, sanntidsklient, grafikkprogrammer og mye mer. Til og med gode norske oversettelser, får du hvis du velger Fedora, noe som ikke akkurat er en selvfølge i Linux-verden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.