Fedora 11 er lansert

Den 11. versjonen av den populære Linux-distroen lover kraftig forbedret hastighet, også på eldre maskinvare.

KDE 4-grensesnittet i Fedora 11, her med miniprogrammer på skrivebordet Foto: Fedora Project
KDE 4-grensesnittet i Fedora 11, her med miniprogrammer på skrivebordet Foto: Fedora Project Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Linux har en stor utbredelse i server-miljøer, men på skrivebordet har Linux aldri klart å hamle opp med MacOS og Windows, til tross for at det som regel gis bort helt gratis. Men disse miljøene jobber intenst med å gjøre Linux mer konkurransedyktige på funksjoner og grensesnitt, og et av de peneste og mest populære Linux-alternativene heter Fedora.

Dette prosjektet, som har sitt utspring i Red Hat Linux, har nå lansert den ellevte utgaven av sitt gratis Windows-alternativ, og lover mange forbedringer.

Operativsystemet skal nå være raskere enn noen gang, blant annet hevdes det at normal oppstartstid på nyere maskinvare ligger på rundt 20 sekunder.

Les også: Her er vår Linux-favoritt

Nytt filsystem

Filsystemet er også oppgradert til ext4, som også skal by på generelle ytelsesforbedringer i forhold til ext3, som var standard i Fedora 10 - og de fleste andre Linux-distribusjonene på nåværende tidspunkt.

Fedora 11 inneholder også siste betaversjon av Firefox 3.5 og Thunderbird 3, og nå skal det også være enklere å koble seg til Microsoft Exchange-servere ved hjelp av Openchange. Sikkerheten skal også ha blitt bedre i den nye versjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer