Fedora 15 er klar for nedlasting

Bruker det nye Gnome-grensesnittet.

Fedora 15 er blant de aller første operativsystemene som benytter det nye Gnome 3.0-skrivebordet som standard. Operativsystemet er helt gratis.
Fedora 15 er blant de aller første operativsystemene som benytter det nye Gnome 3.0-skrivebordet som standard. Operativsystemet er helt gratis. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gnome 3.0 er navnet på det ferskeste og friskeste som har kommet fra Linux-leiren på mange år, mener vi. Det nye grensesnittet ser både oppdatert og brukervennlig ut, med store, trykkvennlige ikoner og lekre farger - og vi tør gjette på at Gnome 3.0 også blir å se på nettbrett etterhvert.

Dette er den første store oppgraderingen av Gnome-grensesnittet på nesten 10 år, og det har blitt stort sett godt mottatt i Linux-kretser.

Gnome har i mange år vært det dominerende skrivebordet for Linux, sammen med KDE. Sistnevnte gjennomgikk store forandringer for et par år siden, med lanseringen av KDE 4.0.

Videoen under viser Gnome 3.0 i aksjon:

Ny Fedora bruker Gnome 3.0

Nå begynner de første Linux-distribusjonene som benytter det nye grensesnittet å komme, deriblant en av de aller mest populære; Fedora. Den 15. utgaven av operativsystemet ble nylig lagt ut i ferdig utgave, og kan lastes ned og installeres uten kostnad.

Fedora 15 er basert 100% på åpen kildekode, og kommer med en rekke programmer ferdig installert. Likevel er ikke nedlastingen på mer enn 580 MB. I tillegg finnes det tusenvis av programmer som kan lastes ned og installeres fra nettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer