Feil fokus i miljødebatten

Start med å forby emballasje som gjør produktene dobbelt så store.

Publisert
Sist oppdatert

Menneskeskapte klimaendringer er og har vært den store snakkisen de siste årene, og vi blir stadig påminnet om konsekvensene dersom vi ikke snart roer ned vår fråtsing i ressursene.

For de yngste i familien er det gjerne de jordnære tingene som vekker de største bekymringene, for eksempel om hva som vil skje med farmor i Bergen dersom havet skulle begynne å stige, eller om isbjørnene kommer til å invadere oss hvis Nordpolen blir isfri.

Vi voksne derimot, oppfordres til å gjøre det vi kan, for å bidra til at vinter blir vinter, og sommeren akkurat litt for kjølig, også i fremtiden. Mange bekker små blir en stor å får vi høre, og undertegnede prøver så godt han kan å sortere plast fra potetskrell, dempe temperatur og skru av lyset i rom jeg forlater, og bruke sparedusj - selv om den bråker noe infernalsk og gir meg følelsen av å bli pisket ren.

Og slik oppleves gjerne gevinsten av å være miljøbevisst mer som en straff.

Hvorfor skal det være slik? Det finnes en rekke enkle tiltak som i mitt hode ikke bare vil føre til en enorm gevinst for miljøet, men som umiddelbart vil oppleves som en gevinst også for meg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer