Feilfri CD-brenning i sikte

Alle som har benyttet en CD-brenner, har av og til støtt på den fryktede "buffer underrun"-meldingen. CD-R-platen blir verdiløs og du må starte på nytt. Sanyo har sett nærmere på problemet og en løsning er nært forestående.

Foto: Erik Andersen
Foto: Erik Andersen Vis mer
Publisert

Sanyo har brukt to år på å utvikle en løsning som de kaller BURN Proof. BURN Proof står for "Buffer UnderRuN sikker" og lar brenneren fortsette automatisk etter et "buffer underrun"-problem. Løsningen består av en egen integrert krets som plasseres i brenneren. I tillegg må brenne-programvaren støtte denne nye funksjonen. Det er derfor ikke håp for eksisterende brennere.

Hva er "buffer underrun"?

Når du brenner en CD skal den helst brennes i en omgang. Det betyr at PCen må levere en datastrøm som til en hver tid er større enn den hastigheten en brenner skriver med. Hvis hastigheten faller under denne minimumshastigheten, begynner hurtigbufferen å tømmes.

Hurtigbufferen er internminne (RAM) i brenneren som fylles opp når hastigheten er større enn brennehastigheten og tømmes når hastigheten er lavere. Hvis hurtigbufferen går tom kommer den irriterende "buffer underrun"-meldingen. I praksis betyr det at du må kaste CD-R-platen og begynne på nytt. En CD-RW-plate kan brukes om igjen hvis den slettes. Du du må likevel begynne helt på nytt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer