Minecraft 17. mai

Feirer 17. mai i «Minecraft»

Smitteverntiltak fører til en litt annerledes nasjonaldag i år også.

DIGITALT TOG: Ullensaker kontaktet Tarjei Mo Batalden (21), Tobias Laundal (21) og Erlend Pilø (24) i Skogliv, for å høre om de kunne hjelpe dem med en digital løsning. Så fikk de en genial idé. Video: Skogliv. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronapandemien påvirker fortsatt nordmenns liv i stor grad og det blir nok et år uten tradisjonell 17. mai-feiring i store deler av landet.

17. mai-tog, annonserte taler, leker, kransenedleggelser og liknende er omfattet av covid-19-forskriftens regler om arrangementer, og det innebærer at kommuner med lokale begrensninger om arrangementsforbud, ikke kan gjennomføre en tradisjonell feiring.

Arrangerer nasjonaldagen i «Minecraft»

I år som i fjor arrangeres det digital 17. mai-feiring i spillet «Minecraft», i regi av serveren Skogliv som har bygget et mini-Norge bestående av kjente bygninger som slottet, Stortinget, Nidarosdomen, Ishavskatedralen, bryggen i Bergen, Kardemommeby, Karl Johan og Nationaltheatret.

Skogliv samarbeider med en rekke norske kommuner som vil gå i tog gjennom «Minecraft»-verden til oppsatte tider. Programmet blir lagt ut nærmere nasjonaldagen.

Deltakerne kan også forvente storfint besøk. Budstikka skriver nemlig at kronprinsfamilien har takket ja til å delta på den digitale feiringen og blir gjenskapt som avatarer som vil stå utenfor Skaugum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer