Felles disk til PC og PS3?

Publisert
Sist oppdatert

Hei, Har kjøpt PS3 og vurderer å kjøpe en ekstern harddisk til denne. Har spesielt sett på en med 1TB lagringsplass som både har FireWire og USB. Lurer da på om at hvis jeg kobler PCen til FireWiren og PS3en til USB, vil jeg da kunnebåde lese og skrive på disken med begge to uavhengig av hverandre?

Hva er anbefalt makslenge på usb og firewire kabler?

Håvard

Datadoktoren svarer

Hei,

Du kan ikke koble de til PC og PS3 samtidig, det blir katastrofe, hvis det i det hele tatt skulle virke. Sannsynligvis vil den du kobler til først overta styringen, og den andre ike fungere. I beste fall. Ellers vil begge maskinenen kunne skrive "i munnen på hverandre". Det hadde ikke blitt pent...

På PS3 må en ekstern disk være formattert i FAT32, mens en PC vil formatere alle store disker i NTFS. Derfor må du bruke et eget program for å formatere en stor disk i FAT32. Det finnes flere, søk på nettet.

Når du har formatert disken vil du kunne overføre mediafiler fra PCen og så koble til PS3 og spille dem på denne. Andra data lagres bare på interndisken. Denne kan du også bytte ut med en (mye) større. Den interne disken formateres av PS3 i et eget format.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer