Felles driver for alle skrivere

Hvor mange ganger har du ikke slitt med skriverdrivere? Har du fått feil utskrift, masse blanke ark mellom hver tekstside eller hentet en bunke med 500 sider PostScript-kode på skriveren, så er du ikke alene.

Foto: PWG
Foto: PWG Vis mer
Publisert

En sammenslutning av skriverprodusentene i PWG (Printer Working Group), samarbeider nå om en universell skriverdriver. Gruppen inkluderer Hewlett Packard, Lexmark, Xerox, IBM og Epson. Hvis alle produsentene blir enige om et felles skriverspråk, kan skriverne selv rapportere fysiske marger, mengde minne, farger, papirkilder og oppløsning.

Universell skriverdriver

UDPF (Universal Printer Driver Format) sørger for at klientene i et nettverk genererer utskriften i form av et metaformat (midlertidig mellomformat), som enten tolkes ferdig på serveren eller av skriveren selv. Resultatet er at alle klientene i nettverket kan utstyres med en felles driver for alle skriverne. Da kan nettverksansvarlig selv styre skriverdriverne på serveren uten å løpe rundt til alle brukerne hver gang det installeres en ny skriver eller driveren får en oppgradering.

Dagens skrivere har nesten alltid toveiskommunikasjon med PCen. Det gjør at du kan få fornuftige tilbakemeldinger om papirstopp eller andre problemer. Mange skrivere har også en grafisk fremstilling av papirets vei gjennom skriveren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.