Felles lagring i nettverk?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg har installert ADSL og en ruter med trådløs aksesspunkt. Jeg skal ha kablet nettverk til 2 stasjonære og trådløs til den bærbare.

Jeg lurer på om jeg kan ha tilgang til de andre PCene fra den bærbare for deling av filer, og tenkte å bruke deler av den ene stasjonære harddisken som lager for alle. De to stasjonære skal brukes av barna og jeg ønsker en viss kontroll over hva de finner på på nettet.

Hvordan gjør jeg dette ?

Datadoktoren svarer

Hei,Når alle PCene er på nett, om det er via kabler eller trådøst, er det fritt fram for hvordan du vil dele filmapper mellom maskinene. Du kan slå på fildeling fra rotnivå for de stasjonære PCene, da vil du ha fri adgang til alt som er lagret på disse fra din bærbare.

Du kan også flytte målfilen for snarveien Mine Dokumenter til et valgfritt område på en maskin på nettverket. Høyreklikk på symbolet på skrivebordet, så kan du manøvrere deg fritt mellom de delte resurssene.

Den største haken ved denne løsningen er at maskinen som har de felles dataene, alltid må være på for at brukerne skal kunne lagre filer på dette området. Derfor hadde det vært gunstigst med en egen maskin til filtjener, som gjerne står et sted hvor den ikke forstyrrer, og alltid er på. Denne PCen behøver ikke en gang ha skjerm og tastatur, men kan fjernbetjenes fra en av de andre maskinene. Fjernstyring er inkludert i Windows XP Professional, men det finnes mange andre gratis løsninger for dette på nettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer