Felles lagring og arkiv

Publisert
Sist oppdatert

Hei, Vi er et arkitektkontor og er avhengig av å ha et rikt produktarkiv fra ulike leverandører. De fleste byggeprodukter har i dag egen hjemmeside. For å unngå hyllemeter med utgåtte kataloger ønsker vi å utvikle vårt eget produktdatabase i explorer.

Vi ønsker å bygge opp et produktarkiv der alle ansatte kan legge inn det de måtte komme over der og da.

Har ikke funnet en måte å lage et felles favorittarkiv som alle enkelt kan supplere og benyttes av alle. Kan favoritter mappen flyttes til server og benyttes av alle?Eller finnes det programmer for slikt ?

NB ! Det må være et enkelt, ellers blir det ikke gjort. Det vil si som favoritter fungerer i dag.

MvhSteffen

Datadoktoren svarer

Hei,

Det er ikke noe problem å opprette en eller flere felles mapper på serveren.

Dette må gjøres av den som er nettverksansvarlig, som har rettigheter til å opprette og gi skrive- og leserettigheter til klientene på nettverket.

For brukerne vil det da ikke være vanskeligere å bruke denne mappen enn en mappe som ligger på harddisken i deres egen maskin. Det kan også opprettes snarveier fra brukernes skrivebord på PC-en eller i andre lokale lagringsmapper som Mine dokumenter/Dokumenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer