Fem enkle veier til Linux

TIPS: Nysgjerrig på Linux? Vi viser deg hvordan du kan prøve Linux uten å rote det til på PCen din.

Publisert
Sist oppdatert

Mens nyhetsbildet på OS-fronten gjerne domineres av MacOS X Leopard og Windows Vista, jobber tusenvis av ildsjeler med å lage alternativer som ikke koster én krone. De aller fleste av disse er basert på Linux-kjernen, og baseres rundt prinsippet om åpen kildekode.

Det er derimot vanlig å betrakte Linux som noe som er laget av entusiaster, for entusiaster. Bildet er imidlertid mye mer sammensatt i dag enn som så. Linux kan såvisst være innviklet, men også veldig enkelt. Sistnevnte gruppe er i sterk vekst, mye takket være flaggskip som Ubuntu Linux, Linux Mint, PCLinuxOS, Mandriva Linux, Slax og Fedora.

Selv om interessen aldri har vært større rundt Linux, er det likevel en stor bøyg for mange av oss å installere det. Det kan gå helt fint å installere Linux på en PC som er utstyrt med Windows fra før, og ha to operativsystemer som lever hvert sitt liv. Men det er ikke uten risiko, og det kan ofte være innviklet å endre tilbake til det originale oppsettet dersom du i ettertid ønsker å avinstallere Linux. Det tryggeste vil alltid være å ett operativsystem på harddisken.

1. Live-CD

Svært mange Linux-distribusjoner kommer i form av Live-CDer er eller Live-DVDer. I praksis betyr dette at du kan prøve operativsystemet uten å installere det, ved å kjøre det rett fra CD/DVD.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer