Fem fabelaktige Mac-tillegg

Hvis vi skal formulere det med BI-språk: Slik øker du produktiviteten kraftig.

FAVORITTER: Disse Mac-appene klarer jeg meg ikke uten. Foto: All Over Press / ill.
FAVORITTER: Disse Mac-appene klarer jeg meg ikke uten. Foto: All Over Press / ill. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mennesket er dømt til å finne snarveier. Besøk et hvilket som helst offentlig friluftsområde med store, grønne plener, og du vil fort se hvor arealplanleggerne bommet: En opptråkket, stort sett diagonal strek over en gressplen viser hvor utrolig fristende det er å kutte litt på hjørnene.

Snarveiene har også sin helt naturlige plass på en Mac. Operativsystemet OS X har et utall slike snarveier innebygd, stort sett i form av tastekombinasjoner, men de dekker på langt nær alle brukeres behov. Vi har plukket ut fem av våre favorittillegg og -programmer til Mac som gjør hverdagen betydelig enklere.

Les også: TEST av råsterk gjør-det-selv-PC!

1. Default Folder X

Apple har brukt betydelige ressurser på å pusse på alt fra kalendere til påloggingsvinduer til skjermsparere gjennom årene, men en av de mest grunnleggende funksjonene - åpning og lagring av filer i et program - er det dessverre ikke gjort så mye med.

Det ordner heldigvis Default Folder X opp i. Med dette systemtillegget til 35 dollar (rundt 200 kroner) får fildialog-boksen en sort ramme rundt seg, som inneholder en rekke smarte funksjoner. Du kan blant annet legge til en rekke favorittmapper i høyremargen, som du enkelt kan veksle mellom. Den kanskje nyttigste funksjonen lister opp alle mapper du nylig har besøkt, og du kan også gi mapper og filer nytt navn, åpne disse i Finder, legge til kommentarer og så videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer