Fem favoritter for bildebehandling

Et godt bildebehandlingsprogram må ikke nødvendigvis staves p-h-o-t-o-s-h-o-p. Eller koste deg et rødt øre.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis du har et digitalkamera (og hvem har vel ikke det i disse dager) er ikke bare lett å ta bilder - det er også uhyre enkelt å redigere litt på bildene dersom du har en datamaskin til rådighet.

>> Her finner du tester av digitalkamera

Med redigering snakker vi ikke nødvendigvis om å klippe ut hoder og forandre bakgrunnen. Enkle operasjoner som å fikse litt på kontrasten, fjerne røde øyne og beskjære bildet kan gjøre om et bilde fra katastrofe til verdig å sette i albumet.

Så i tillegg til selve datamaskinen trenger du også et egnet program for redigering eller bildebehandling. Bruker du Windows sitter du med standardprogrammene Microsoft Paint i XP og Windows Fotogalleri i Vista, men det finnes heldigvis også bedre alternativer.

Og da mener vi heller ikke at du trenger å bla opp mange tusen kroner for Adobe Photoshop - normale brukere trenger nemlig ikke all kraften i det programmet for å pynte litt på familiebildene. De aller fleste vil faktisk klare seg fint også med litt mindre kompliserte programmer for bildebehandling - og flere av disse er gratis.

Fem favoritter

Det er vanskelig å bare plukke ut ett program siden folks behov tross alt er forskjellige. For kun grunnleggende redigering vil det gjerne gå kjappere å gjøre dette i et av de mindre kompliserte programmene - spesielt dersom du ikke er av de mest avanserte brukerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer