Fem gode grunner til å glemme Windows 98

Mange trenger gode unnskyldninger til å installere Windows 98, mens andre trenger tilsvarende gode unnskyldninger til å glemme systemet. Her er de -- etter vår mening -- beste grunnene til å overse Windows 98.

Publisert

1. Du har allerede et system som fungerer som det skal. Etter å ha arbeidet med PCer i maaange år, har vi høstet én viktig erfaring: Ikke kast bort tiden på å reparere noe som allerede fungerer. Har du en PC som gjør alt du vil den skal gjøre, som er relativt problemfri og som er stabil, er det egentlig ingen grunn til å oppgradere til Windows 98. Riktignok er ’98 bedre enn ’95 på de fleste områder, men vi har likevel opplevd maskiner som har hatt problemer med denne nye utgaven. Tenk deg derfor godt om.

2. Du benytter DriveSpace. Har du komprimert harddisken din med DriveSpace, kan du ”trøste” deg med at FAT32 ikke er kompatibel med denne komprimeringen. Og uansett hvor mye mer plass du får med FAT32 (i forhold til FAT16), vil du aldri nå opp i den plassutnyttelsen du har med slike ekte komprimeringsprogrammer.3. Datasjefen blir sur på deg. Arbeider du i en større organisasjon må du ikke regne med å få noe hjelp dersom du installerer ’98, og ting ikke fungerer. Datasjefer flest har allerede nok å gjøre, om de ikke også skal være nødt til å hjelpe brukere som ”bare ville ha et bedre system…” 4. Du er opptatt av datasikkerhet. Windows 98 er ikke noe ”sikkert” operativsystem. Er du opptatt av at ikke uvedkommende skal kunne rote med dataene dine, er det eneste fornuftige å oppgradere til Windows NT. 5. Du synes Bill Gates er rik nok… Jaja, uansett hva du gjør, ser det likevel ut som fyren bare blir rikere og rikere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer