Fem gratis Windows 10-alternativer

Alle er basert på åpen kildekode og koster ingenting å laste ned og bruke.

MODERNE OG GRATIS: Er du lei av Windows og har lyst å prøve noe nytt? Her er våre fem gratis Linux-favoritter. Foto: DINSIDE
MODERNE OG GRATIS: Er du lei av Windows og har lyst å prøve noe nytt? Her er våre fem gratis Linux-favoritter. Foto: DINSIDE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Windows 10 har snart vært på markedet i to måneder, og i motsetning til forgjengeren Windows 8, har operativsystemet allerede blitt en stor suksess. Allerede 8. september ble det anslått at antall installasjoner nærmet seg 100 millioner.

Gratis oppgradering i ett år

Mye av årsaken til suksessen ligger i at Windows 7 og 8.1-brukere kan oppgradere gratis. Det er samtidig helt på det rene at de massive negative tilbakemeldingene som fulgte de første ukene og månedene etter Windows 8-lanseringen, har uteblitt.

Windows 10 fremstår rett og slett som mer gjennomarbeidet, ikke minst for tradisjonelle PC-brukere med tastatur og mus - som fortsatt utgjør den store majoriteten av Windows-brukere.

Tett knyttet til Microsoft

Samtidig er operativsystemet tettere knyttet til Microsoft enn noensinne, og du trenger brukerkonto hos selskapet for å dra full nytte av funksjonene, ikke minst når det gjelder integrasjon mot nettskyløsningen Onedrive. Enkelte har uttrykt bekymring for hva denne knytningen innebærer av trusler mot personvernet, og holder seg av den grunn til eldre Windows-utgaver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer