Fem programmer som erstatter iTunes

Det finnes flere gode alternativer til det populære Apple-programmet - selv om du eier en iPod.

Fem programmer som erstatter iTunes
Publisert
Sist oppdatert

Du trenger som regel ikke å gå langt nedover gata før du ser en person med et par hodetelefoner godt festet over ørene. Sannsynligheten for at musikken kommer fra en iPod blir stadig større, og andre produsenter av MP3-spillere sliter med å holde følge med Apple.

Den samme utviklingen har vi sett på programvaresiden, der iTunes har blitt det foretrukne programmet ved avspilling av musikk for stadig flere. Enkel tilkobling mot iPoden og et brukervennlig grensesnitt har appellert til mange, og en haug av oppdateringer har kommet etter hvert som tiden har gått. Men disse forbedringene har sin pris: Apple-programmet er ikke lenger like raskt og smidig som det en gang var, og krever nå langt flere ressurser fra PC-en enn det gjorde før i tiden.

Hvis du er som oss og irriterer deg på programmer som stjeler ressurser de ikke burde ta, kan du rive deg løs og teste ut våre forslag.

Gode, gamle Winamp

Fem programmer som erstatter iTunesWinamp er ikke et nytt program, og deres iPod-støtte er heller ikke noe å sperre opp øynene for lenger. Allikevel har det blitt et mer og mer aktuelt alternativ til iTunes, da det er minst like smidig og bare krever en brøkdel av ressursene.

I tillegg tilbyr Winamp en rekke funksjoner iTunes ikke har. En av de bedre funksjonene vi kunne finne, er muligheten til å kopiere musikk fra iPod-en til PC-en; ikke bare andre veien. I iTunes må du synkronisere musikkbiblioteket ditt på PC-en med iPoden for at du skal kunne overføre musikk begge veier. En svært klønete funksjon, som mange har skrudd av slik at man skal kunne ha sanger på iPoden som man ikke har på maskinen. Med Winamp slipper du dette problemet, siden du enkelt og greit også kan overføre sanger fra iPoden til PC-en.

Alt du trenger for å gjøre dette er å markere sangene du vil ha lasted ned, høyreklikke og trykke på ”download to computer”.

Winamp har også støtte for andre bærbare musikkavspillere, blant annet fra Creative, og for deg som liker å finjustere all verdens småting, kan Winamp tilby en haug av tilleggsmoduler og temaer å velge mellom. Blant annet kan du laste ned et iTunes-tema, så Winamp-en din får den herlige Apple-følelsen mange har lært å elske.

Winamp kan du laste ned her.

MediaMonkey

Fem programmer som erstatter iTunes

Et annet valg er MediaMonkey, som vi har omtalt tidligere. En utrolig ryddig musikkavspiller til datamaskinen din, som kan tilby mange av de samme funksjonene som Winamp kan og flere til. Blant annet tilbyr MediaMonkey svært god funksjonalitet når det gjelder å organisere musikksamlingen din, noe vi har skrevet om i denne artikkelen.
Last ned MediaMonkey her.


Anapod


Et annet nyttig program, som gjør mye av de samme tingene, er Anapod. Vi har tidligere skrevet om dette programmet, og vi var svært fornøyde med brukervennligheten. Uten noen blinkende lys eller sprakende effekter gjør Anapod akkurat det den skal. Du kan overføre musikken din både til og fra iPoden og enkelt redigere ID-tagene; alt presentert på en oversiktlig måte.

Anapod kan du laste ned her.

Sharepod

Fem programmer som erstatter iTunes


På fjerdeplass presenterer vi Sharepod, som kan skryte av å ha vunnet premien for ”beste iPod-programvare til Windows” i 2005. Hvor reell denne utdelingen var kan vi ikke si noe om, men det vi kan si er at det er et solid program.
Støtte for enkel synkronisering med din iPod og dra-og-slipp-funksjonalitet i Windows Utforsker gjør Sharepod til et fint program å ha. De satser på et enkelt og lett brukergrensesnitt, og har strippet ned det meste av funksjoner for å tilby et raskt og enkelt program.

Sharepod kan du laste ned her.

Ephpod

Sist, men ikke minst, har vi Ephpod. Ephpod er et veldig ryddig program, som gjør det lett å synkronisere mellom din iPod og datamaskinen. Man spesifiserer hvor programmet skal finne din iPod, og du er klar for å overføre. Overføring både til og fra iPoden går som en drøm, og du har en drøss med nyttige funksjoner. Ved et enkelt høyreklikk får man opp en haug av valg for å fininstille alt du kan tenke deg, som for eksempel start og stopppunkt til en sang.

For deg som er interessert, kan Ephpod lastes ned her.

Det bør allikevel nevnes at iTunes også har sine fordeler. Med en god integrering av musikkbutikken iTunes Music Store og enkel håndtering av podcaster har det blitt et kjært barn for mange brukere. Allikevel er det alltid spennende å prøve noe nytt, og muligens finne noe du liker enda bedre.

(publisert første gang sommeren 2007, oppdatert 18. februar 2008)

Vær med i diskusjonen under, og si hva du synes er det beste programmet!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer