Bruk FM-radioen videre

Fem ting du kan bruke den gamle bilradioen din til

Ikke bytt den ut før du har lest dette.

IKKE SKROT DEN: FM-radioen din kan brukes videre også etter at NRK og de andre riksdekkende kanalene har skrudd av FM-sendingene. Foto: Bjørn Eirik Loftås
IKKE SKROT DEN: FM-radioen din kan brukes videre også etter at NRK og de andre riksdekkende kanalene har skrudd av FM-sendingene. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

NRK og de store kommersielle kanalene er allerede borte fra FM-nettet i størstedelen av Norge, og i løpet av året er det helt slutt. Deretter må du bruke en Dab-radio, TV-en din eller internett dersom du fortsatt vil lytte til NRK-kanalene, P4 og Radio Norge.

Verst rammet er naturligvis bilistene.

Det kjører nemlig rundt 2 millioner biler uten Dab-radio på norske veier, og skal sjåfører og passasjerer lytte til riksdekkende radio på veien, må de finne andre løsninger. Men mobil med hodetelefoner anbefales slett ikke.

Før du eventuelt går til innkjøp av en Dab-radio i bilen: I denne artikkelen har vi samlet fem råd om hva du kan bruke den gamle FM-radioen til. Enkelte av punktene vil forhåpentligvis overraske deg.

#1: Bruk den til å lytte på FM-sendinger

Du visste det kanskje ikke, men det er ikke slik at FM-båndet er slukket, selv om de riksdekkende kanalene forsvinner eller har forsvunnet. Det finnes faktisk nesten 200 kanaler her til lands som fortsetter å sende på FM-nettet i flere år ennå.

Avhengig av hvor du befinner deg i landet, kan faktisk utvalget til dels være ganske bra! Hvilke kanaler og hvor du finner dem, kan du lese mer om i denne artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer