Gjør PC-en din rask igjen

Fem tips når PC-en din har blitt treg

Få raskere PC med enkle grep. 

VENTETID: Mange opplever at PC-en deres, som en gang var som et olja lyn, plutselig blir treg som sirup. Her er noen effektive botemidler. Foto: Bjørn Eirik Loftås
VENTETID: Mange opplever at PC-en deres, som en gang var som et olja lyn, plutselig blir treg som sirup. Her er noen effektive botemidler. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Sliter du med at PC-en bruker lang tid på å starte? Kanskje du må vente lenge på at programmer og nettsider lastes? Hører du en konstant knatrelyd fra harddisken? Fortvil ikke.

Det er nemlig stor sjanse for at du ved hjelp av enkle grep kan få ting til å gå en god del raskere, og her er de tingene du bør begynne med.

I denne artikkelen har vi tatt utgangspunkt i Windows 10, men mye vil også fungere for deg som har en PC som kjører Windows 8 og 8.1.

#1: Avinstaller appene du ikke trenger

Dette trikset er ofte svært effektivt, også når du har en helt ny PC mellom hendene. Det er nemlig slik at PC-er ofte selges med en rekke apper (tidligere kalt programmer) og funksjoner installert, som du neppe har bruk for. Det kan for eksempel være prøveversjoner av sikkerhetspakker som kjører i bakgrunnen og stjeler ressurser, og som forer deg med advarsler om å betale for fullversjoner.

Sannheten er at både Windows 10 har innebygd beskyttelse mot både virus og spionvare (Microsoft Defender), som vi vil påstå er tilstrekkelig for mange, spesielt med de nye oppdateringene i Creator's Update 11. april 2017.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer