Fem tips om egen HD-video

Lyst på nytt videokamera for HD? Her er fem viktige ting du må passe på.

Publisert
Sist oppdatert

Du har fått deg stor og fin flat TV og det gamle DV-videokameraet er ikke lenger like imponerende. Du er klar for noe bedre og mer avansert som utnytter den nye TVen i all sin prakt.

Du er ikke alene, kameraprodusentene har sett dette komme og de store navnene er klare med sine fristelser. Nå får du kameraer med spesifikasjoner som slår det meste, til priser som gjør at du fremdeles har råd til ferie etter å ha gjort innkjøp.

Men er alt bare fryd og gammen? Er det bare løp og kjøp?

Vi begynte å teste den nyeste generasjon videokameraer for omtrent et år siden, og i løpet av det siste året har det kommer flere produsenter og modeller på markedet. Men som med de fleste generasjoner er det forskjellige stadier som man må gjennom, man er som kjent ikke moden når man fødes. Også nye produktfamilier må gjennom barnestadiet og ungdommen før de trer inn de voksnes rekker, og de nyeste videokameraene skaper fremdeles en del problemer i tillegg til gleder.

Les også: To varianter av lommevideo testet

1: Hvilket format skal jeg velge?

Snakker vi om HD har du to valg: Enten HDV på DV-tape eller AVCHD på alt annet enn tape. Bildekvaliteten er for alle praktiske formål like bra, men AVCHD bruker mye mindre lagringsplass. Derfor får du AVCHD-kameraer med harddisk, DVD-R, Blu-ray eller minnekort og potensielt mye lenger opptakstid enn på HDV.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.