Festens nye midtpunkt?

Sony viser frem morsom liten sak.

Denne kamerafoten tar bildene for deg. Foto: Pål Joakim Olsen
Denne kamerafoten tar bildene for deg. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Köln/DinSide) Kameraprodusentene finner stadig på nye ting for å vinne kjøpernes gunst.

De siste par åra har spesielt ansiktsgjenkjenning vært i vinden, og de fleste produsentene har nå en funksjon i kameraet som gjenkjenner ansikter og sørger for riktig fokus og eksponering.

Enkelte av produsentene, deriblant Sony, har også dratt den et hakk lenger og lansert kameraer med smilefunksjon.

Det fungerer på den måten at du først trykker ned utløseren, og så venter kameraet med å ta bilde til alle oppdagede ansikter smiler. Du kan se hvordan ett av kameraene fungerer i KLiKK #8.

Denne kamerafoten tar bildene for deg. Foto: Pål Joakim Olsen
Denne kamerafoten tar bildene for deg. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


På Photokina demonstrerte Sony en ny liten innretning som automatisk styrer kameraet. Når den så finner et ansikt, sørger den for å følge dette ansiktet for å oppnå en god komposisjon, og smiler personen så smeller utløseren til. Ved å sette kameraet i denne enheten og deretter sette hele greia på bordet, kan bildene på vorspiel gå helt av seg selv.

Vi tok litt film da en av Photokinas 160.000 besøkende tittet litt på kameraet. Som du ser følger det ansiktet hans, prøver litt ulike vinkler, og i det han smiler (et ikke ALT for begeistret smil, kanskje), tar kameraet bilde automatisk.


Ikke alle kameraer kan brukes - det må være et Sony-kamera med ansiktsgjenkjenning, smilefunksjon og den nye "intelligent scene recognition"

Stian Normann i Sony Norge kunne hverken gi en prisantydning eller svare på om enheten noen gang ville komme i salg, men et morsomt konsept var det allikevel.

Slapp av - Sony DSC-T700 er også tilgjengelig i sølv og sort, gutter.
Slapp av - Sony DSC-T700 er også tilgjengelig i sølv og sort, gutter. Vis mer


Ny T-toppmodell

I samme åndedrag kan vi nevne at vi klådde litt på det nye DSC-T700 som Sony annonserte for en måneds tid siden. Dette kameraet har 4GB innebygget minne og en 3,5" stor trykkfølsom skjerm, som også har høy oppløsning på 921.000 piksler (det samme som de nyeste speilrefleksene har).

Kameraet har optisk bildestabilisator og innehar den nye Intelligent scene recognition-funksjonen. Det går ut på at kameraet automatisk bytter til makro dersom du tar bilde av noe som er veldig nærme, i tillegg til at det oppdager om du skal ta et portrettbilde, landskap, natt osv. og gjør de nødvendige innstillingene (dette er Sony langt fra først med).

Imidlertid er det en ekstrafunksjon som er ganske smart, som unngår bilder der noen blunker. Det er ikke verre enn at kameraet tar to bilder på rappen når det oppdager at det er et portrettbilde du tar, og blunker vedkommende på det ene bildet, skrotes det. Dersom begge bildene viser øyelokk, lagres det ene med en advarsel om at vedkommende blunket.

En annen smart implementasjon er at bilder du laster over til PCen kan beholdes som miniatyrer på kameraet. De tar ikke så veldig stor plass (du får plass til 40.000 på det innebygde minnet) og kan derfor tas med hvor enn du ferdes. For å holde orden på alle bildene kan du søke i dem, enten basert på dato, om det er ansikter i bildet, og også om det er barneansikt eller voksenansikt.

Kameraet kan også lagre på MemoryStick-minnekort (i tillegg til det interne minnet).

For ordens skyld fikk vi selvsagt fiklet litt med Alpha A900 (FOR en søker!), men den har vi allerede skrevet om i denne artikkelen. Vi lot oss også imponere av denne innovative blitsen, som kan vinkles rundt aksen ingen andre blitser kan vinkles rundt (mot og med en tenkt vertikal klokke hvis du står bak blitsen).

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer