Fett å være filmpirat

KOMMENTAR: Hva er det egentlig platefolket surrer med?

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har jeg testet en rekke frittstående HD-mediespillere for stuebruk. Disse er, i motsetning til platebaserte DVD- og Blu-ray-spillere, kun i stand til å spille av multimediefiler fra harddisk, minneplugger eller via nettverket. Og i forhold til Blu-ray-spillere koster de gjerne bare en brøkdel, og tar dessuten langt mindre plass ved TV-en.

Kvalitetsmessig behøver det imidlertid ikke å være noen forskjeller i det hele tatt. Du slipper bare den fysiske mediehåndteringen, det er ingen støy fra optiske drev, ingen ripete plater som hakker under avspilling, og det hele går så uendelig mye raskere når mekanikken får fri.

Personlig har jeg kopiert en rekke av DVD-filmene mine til en 320 GB lommeharddisk. Foreløpig har jeg rundt 50 på den, pluss en del HD-materiale som blir brukt til testing av forskjellige spillere. Fortsatt er det godt med ledig plass.

Uansett hvor enkelt jeg synes dette er, innser jeg at DVD-ripping aldri vil bli noen folkesport, og at tanken på dekryptering og speilbildefiler får rullegardinen til å falle ned på mange. Men jeg skal love deg at rullegardinene forsvinner lynkjapt når de samme får fjernkontrollen i hånden, og kan bla seg gjennom filmsamlingen og raskt starte avspillingen med et trykk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer