FIFA World Cup 2006

SPILLTEST: Fotball-VM er allerede i gang. I hvert fall for de av oss som ikke klarer holde fingrene unne spillkonsollen vår.

Publisert
Sist oppdatert

Det var enklere før. Først kom sommeren, så kom VM eller EM annethvert år, så var det bånn gass i fire uker, før en mer (Brasil) eller mindre (Hellas) populær vinner ble kåret en gang i juli. I dag slipper du ikke unna den lange oppkjøringsperioden, der EA Sports’ FIFA-serie frister med timer foran TVen sammen med verdens absolutt største fotballstjerne. Det betyr hardtrening, tommelverk og generell eufori, før Brasil stikker av med troféet i finalen.

Det vil si, slik er det ikke helt. ”FIFA World Cup” (FWC) følger opp den ganske mislykka og ganske utskjelte ”FIFA Road To World Cup” (hvor mange kommer til å kjøpe feil når de står foran spillhyllene til Elkjøp eller Siba?), men heldigvis er ikke EA så stolte at ikke de hører på kritikerne. Flere av de verste glippene er rettet opp, og selv gameplayen fra fjorårets ”FIFA 2006” blir forbedret, eller i det minste forandret, på noen områder.

Vi har testet Xbox 360-versjonen, og satt som en blendet sju-åring med sukkersjokk på kino da de første bildene rullet over en 40-tommers HD-skjerm. Selve presentasjonen er noe av det lekreste vi har sett så langt på Microsofts nestegenerasjonskonsoll, og alt fra den store jordkloden som roterer og lokaliserer når du velger tilhørighet, til presentasjonen av lagoppstillingen er like pent som det er enkelt. Og da har vi ikke en gang nevnt de første bildene som møter deg idet lagene og spillerne står klar til å mumle første vers av sine respektive nasjonalsanger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer