Fikk du ny PC til jul? Da bør du gjøre dette med en gang

Fem kjappe tips som gir deg en bedre og tryggere PC-opplevelse.

ETT AV FEM GODE RÅD: Å opprette en standarbruker som du logger på med til vanlig, er noe av det viktigste du bør gjøre på en ny PC. Her får du ytterligere fire gode råd. Foto: Bjørn Eirik Loftås
ETT AV FEM GODE RÅD: Å opprette en standarbruker som du logger på med til vanlig, er noe av det viktigste du bør gjøre på en ny PC. Her får du ytterligere fire gode råd. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

PC-salget er fortsatt høyt i Norge, og du var kanskje en av dem som var så heldig å finne en under juletreet? Eller kanskje du falt for fristelsen og kjøpte en av Dinsides testvinnere fra siste halvår 2017 - eller vinneren i vår ferske PC-oversikt i 4.000-kronersklassen som ble publisert like før jul?

Uansett: Har du fått deg ny PC, er det en del ting du bør gjøre med den - før du tar den ordentlig i bruk. Det sikrer deg en bedre og tryggere PC-opplevelse.

Vi har samlet fem av de beste rådene våre i denne artikkelen, og starter med en bitteliten runde med rens.

#1: Fjern ting du ikke har bruk for

Nye PC-er kommer ofte med prøveprogrammer du ikke har bruk for, ofte med redusert funksjonalitet eller funksjonalitet som kun fungerer en gitt periode. Dette er å regne som reklame, som i enkelte tilfeller kan gi deg en dårlig PC-opplevelse. Det kan for eksempel være varsler om registrering og lignende, eller unødvendig belastning av prosessoren.

Typiske prøveprogrammer vi ofte ser, er Microsoft Office, Dropbox, WinZip og flere av sikkerhetspakkene fra McAfee. Er dette programmer du ikke ser nytten av, kan de enkelt avinstalleres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer