Bilde fra andre folks stue

Fikk nettkamera-bilde av fremmed par i sofaen

Produsenten innrømmer feilen.

FREMMED BILDE: Atle Høidalen fikk et bilde fra en helt annen stue enn sin egen i bildestrømmen fra nettkameraet sitt. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FREMMED BILDE: Atle Høidalen fikk et bilde fra en helt annen stue enn sin egen i bildestrømmen fra nettkameraet sitt. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Stadig flere nordmenn installerer nettkameraer hjemme for å følge med på hva som skjer i huset når de ikke er hjemme. Dette kan være en god sikkerhet mot innbrudd, og kan også fungere som bevis for politiet i etterkant.

Det var akkurat det Atle Høidalen (39) gjorde. Drammensmannen installerte et D-Link Omna C310 nettkamera, som en del av Apples HomeKit-system. Med kameraet følger det en app der videostrømmen fra kameraet lagres.

Mini-bilde i videostrøm

I påsken oppdaget Høidalen noe uvanlig. Da han sjekket videostrømmen i appen som fulgte med kameraet, lå det et frimerke-stort bilde fra et helt annet hjem enn hans eget der.

Bildet viser et par som ligger sammen på en sofa og ser på TV. Kvinnen ligger med hodet i mannens fang, og etter ansiktsuttrykkene å dømme har de ingen anelse om at noen andre følger med.

Når Høidalen klikker på bildet, kommer ganske riktig videostrømmen fra hans egen stue opp - akkurat som normalt. Men miniatyrbildet som brukes for å markere at det ligger et videoklipp under, viser noe helt annet.

- Jeg fikk en litt vond følelse. Du tror at du har valgt en løsning som skal være trygg med tanke på personvern. Så oppdager du at det kanskje ikke var slik likvel, sier Høidalen til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer